Societat 17/03/2020

Els usuaris del transport públic insular cauen més d'un 80% durant el primer dia de confinament

En els busos del TIB només hi viatjà un 13% dels passatgers habituals i en els trens de Mallorca, un 18%

K. O.
2 min
Trens fantasma arriben a una Intermodal buida

PalmaL'estat d'alarma decretat per frenar el coronavirus implica un confinament gairebé total de la població i el compliment de la meusura es veu reflectida en el nombre d'usuaris que aquest dilluns varen agafar el transport públic, amb una caiguda de més del 80%. Als busos del TIB només hi viatjà un 13% dels passatgers habituals, i en el cas del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM), un 18%, segons dades de la Conselleria de Mobilitat del Govern.

Les mateixes fonts consultades per l'ARA Balears recorden que sols es poden fer viatges en casos justificats com ara anar a treballar i comprar béns de primera necessitat. Els trajectes sempre s'han de fer sols i només les persones amb mobilitat reduïda podran sortir acompanyades. El decret del govern espanyol preveu multes que van dels 100 als 600.000 euros, en cas d'incompliment reiterat de les ordres de l'autoritat.

Aquest dilluns aquest diari ja va informar de com els trens arribaven completament buits a la Intermodal de Palma. Les estacions, gairebé desertes, mostraven una estampa poc habitual. En alguna d'elles pujava al tren un passatger, dos com a màxim. Dins els vagons, la prudència va imperar i tothom s'asseia al més lluny possible dels seus companys de viatge.

Els usuaris de l'EMT de Palma també cauen més d'un 80%

El nombre d'usuaris que fan servir els busos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) han caigut un 85% entre el 9 de març i el 16 de març, segons dades de l'Ajuntament de Palma. Aquesta disminució del passatge ha estat progressiva des de dissabte passat, quan s'anuncià l'estat d’alarma. L'EMT va perdre dissabte un 62,7% de la demanda habitual, mentre que diumenge 15 de març, aquesta xifra fou d'un 81,9% respecte d'un diumenge corrent.

stats