Societat 15/10/2021

Unides Podem demana a les institucions que solucionin els problemes d'habitatge a Menorca

Varen sol·licitar que l'illa obtingués el cartell de zona tensionada pels desajustos entre els preus del lloguer i les rendes

Iván Martín
2 min
Cristina Gómez és la portaveu d'UP en el Consell de Menorca i consellera d'Habitatge.

MAÓEl grup polític d'Unides Podem (UP) en el Consell de Menorca ha treballat intensament els darrers anys en la moderació del preu del lloguer i en la declaració de l'illa com a zona tensionada.

UP va demanar al ple del mes de febrer del 2020 la regulació del preu del lloguer i va sol·licitar que l'illa obtingués el cartell de zona tensionada pels desajustos que hi ha entre els preus del lloguer i les rendes de les famílies menorquines, segons explica la portaveu d'UP al Consell de Menorca, Cristina Gómez: "És un problema real i que afecta de ple l'illa. Els preus del lloguer a Menorca estan pels núvols i així ho corroboren les demandes de moltes famílies que veuen com amb els seus ingressos és impossible compatibilitzar un sostre digne amb les despeses del dia a dia".

D'altra banda, Gómez celebra que el PSOE hagi accedit a complir el pacte de coalició i espera que el resultat sigui una eina més per tal d'assolir una política pública més contundent en matèria d'habitatge, a banda que les altres administracions disposin de més marge d'actuació: "Si poguéssim destinar l'energia a fer polítiques públiques per a l'interès general, en lloc de convèncer els nostres companys de viatge, podríem millorar molt la societat".

El preu del llum, la reforma laboral, la llei mordassa, les regles de despesa i la nefasta reforma de l'article 135 han de ser les pròximes passes per començar a recuperar l'estat del benestar, segons reivindica la portaveu d'UP: "Són passes essencials per treure de les urpes del lliure mercat drets essencials per al benestar de la gent. L'únic que demanam és que es compleixi la normativa internacional en drets humans i la Constitució espanyola, de la qual molts s'omplen la boca, però sembla que no l'hagin llegida mai".

El programa Lloguer Ètic també formarà part de la nova llei, per tal que els petits tenidors davallin o adeqüin els preus. El Lloguer Ètic ha atès des de l'any 2019 fins a 278 famílies demandants d'habitatge i disposa de 9 pisos, 6 dels quals estan adjudicats.

stats