Societat 16/04/2020

Unió de Pagesos demana al Govern participar en la taula de diàleg social

L'entitat subratlla que el sector agrari ha estat un dels primers a reaccionar davant la crisi sanitària

Ara Balears
1 min
Pagès treballant al camp

PalmaUnió de Pagesos Mallorca ha demanat a la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, que tingui en compte la patronal en la pròxima taula de diàleg social del sector, segons indica Efe.

L'entitat ha subratllat que davant la crisi sanitària, els agricultors i pagesos de l'illa han estat "un dels primers sectors que han reaccionat" i que el seu objectiu ha estat no deixar en cap moment desproveïda la població de producte fresc i de proximitat.

La patronal explica que l'actual situació de confinament posa de manifest que "una societat que vol ser moderna i equilibrada necessita que tots els sectors econòmics tinguin un pes de concordança amb les necessitat que té la societat" i que en l'economia de l'Arxipèlag "no és així".

"Amb la pandèmia del coronavirus hi haurà una crisi econòmica de dimensions incalculables", han advertit des d'Unió de Pagesos. Lamenten que el sector agrari "no estarà al marge d'aquesta crisi", perquè es tracta "d'un sector dèbil". De fet, "serà un dels que ho passaran pitjor després del confinament", destaquen.

Per això, han demanat a la presidenta del Govern que recordi que es tracta d'un sector "estratègic" i "essencial" i que tracti els agricultors mallorquins com a tal, ja que "només amb un model econòmic que tingui en compte tots els sectors podrem encaminar la nostra societat cap a un futur equilibrat".

stats