Societat 22/05/2023

Unides Podem denuncia "insults i amenaces" contra els seus militants

El partit valora emprendre mesures legals contra els agressors que puguin ser "identificats i dels que es tingui proves"

ARA Balears
1 min
Un cartell electoral d''Unides Podem vandalitzat.

PalmaUnides Podem redactarà un informe per emprendre mesures legals enfront dels “insults i amenaces” que han rebut els seus militants durant les meses informatives fetes en el marc de la campanya electoral, així com els atacs contra la propaganda del partit. En un comunicat, la formació considera “alarmants” els incidents registrats pel fet que, segons diuen, "mai a la nostra història havíem rebut tants atacs, tan diversos i amb un to tan violent”.

La coalició posa l’exemple de la situació que es va produir a Capdepera el passat 12 de maig quan, just començada la campanya, els varen robar tots els cartells col·locats al municipi. En el mateix a línia, a Inca “s’han arrancat més del 50% dels cartells, cartellets i pancartes, i a Son Sardina, una de les pancartes principals ha aparegut amb una pintada d’esprai amb el nom de "Vox" escrit. En el cas de Palma, Unides Podem denuncia que les agrupacions de diverses barriades “han hagut de reposar els materials electorals, i en algunes ocasions, més d'una vegada”.

Els atacats no s’han limitat únicament als elements materials, sinó que, segons denuncia el partit, les persones que han participat en les meses informatives “han patit violència verbal, amb insults i amenaces constants, a diari”. Per tots aquests fets, el partit actuarà contra tots els agressors que puguin ser identificats i de què es tinguin proves, atès que la major part dels atacs s’han produït durant la nit.

stats