Societat 17/09/2020

La UNED oferirà un curs sobre Albert Camus en el 60è aniversari de la seva mort

El cicle de conferències es durà a terme els dies 26 i 27 de setembre i es podrà seguir en directe o en diferit

Ara Balears
1 min
L'UNED oferirà un curs sobre el menorquí Albert Camus en el 60è aniversari de la seva mort

PalmaLa UNED Illes Balears dedicarà un curs al filòsof, escriptor, periodista, actor, director teatral, porter de futbol i menorquí d'origen Albert Camus en el 60è aniversari de la seva mort. El cicle de conferències, que es podrà seguir en directe o en diferit i que es durà a terme els dies 26 i 27 de setembre, té com a objectiu recordar la figura del menorquí.

La primera jornada del curs, Camus: políticas, exilios y pasiones l'obrirà Jordi Maíz Chacón, qui parlarà del paper de Camus en la no-violència i l'anarquisme. Després hi intervindrà Hélène Rufat, professora de la Universitat Pompeu Fabra i presidenta de l'Associació d'Estudis Camusians, que tractarà sobre Camus y el exilio español, ja que l'escriptor i filòsof va intervenir molt activament a favor dels republicans derrotats i es va oposar frontalment a Franco i a la resta de dictadures, de qualsevol color polític.

Pel que fa a la segona jornada del curs, la catedràtica de Llengua Catalana i Literatura Josefina Salord Ripoll parlarà sobre la relació de Camus amb les Illes Balears i les cultures catalanes i del Mediterrani, i el cicle el tancarà el periodista Francesc M. Rotger, que tractarà de completar el ventall d'informacions oferit durant el curs, amb altres vessants de la personalitat del menorquí.

Camus va morir en un accident de trànsit l'any 1960, poc després d'haver rebut el premi Nobel de literatura i enguany se celebra el 60è aniversari de la seva mort.

stats