Societat 07/04/2022

La UIB oferirà un grau en Ciències Marines per impulsar l'economia blava

L'objectiu és potenciar la investigació científica i tecnològica

ARA Balears
1 min
Imatge de la reunió d'aquest dimecres

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB) tindrà un nou grau a partir del curs que ve. Segons ha informat aquest dimecres el conseller de Fons Europeus, Universitats i Cultura, Miquel Company, està previst que la UIB ofereixi el grau en Ciències Marines el 2023. L'objectiu d'aquesta nova oferta educativa és posicionar estratègicament l'Arxipèlag com un dels territoris capdavanters en l'economia blava i potenciar la investigació científica i tecnològica en aquest àmbit.

La proposta d'aquest pla d'estudis preveu que el grau universitari tingui quatre itineraris possibles: un de biologia, un de física i química, un d'ecologia i un altre d'enginyeria. Un cop tancat el pla d'estudis i marcada la línia educativa del nou grau, el Govern i la UIB hauran de calcular el pressupost anual i les necessitats d'espais i equipament per presentar la proposta a l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA).

Després de la reunió del conseller illenc amb el ministre d'Universitats del govern espanyol, Joan Subirats, Company ha destacat que aquesta nova proposta educativa reforça l'aposta de les Balears per l'economia blava i ha recordat que els pròxims anys s'hi destinaran 182 milions d'euros. El conseller ha explicat que la inversió en l'economia blava a les Illes es sustentarà principalment en tres eixos: les ciències de la mar i l'estudi de l'impacte del canvi climàtic en el litoral i els hàbitats marins, la transferència del coneixement generat a través de la recerca cap a sectors ja existents o emergents del sistema productiu i una aposta per la modernització del transport marítim en línia amb la descarbonització a través de les energies renovables.

stats