Societat 28/06/2018

UGT reclama a la Delegació del govern que retiri els recursos de la carrera professional

Pel sindicat, "no té gens de sentit" mantenir les impugnacions, ja que "no existeix" el motiu que al·legava la delegada anterior

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaUGT ha presentat un escrit als diferents jutjats de Palma perquè demanin a la Delegació del govern central a les Illes Balears si retirarà els recursos al cobrament del complement salarial de la carrera professional interposat per ordre de l'executiu del PP de Mariano Rajoy.

El sindicat ha recordat que el Ministeri d'Hisenda va informar el juny de 2017 que la Llei de funció pública de les Balears disposava del desenvolupament normatiu necessari per abonar la carrera professional.

Per UGT, "no té gens de sentit" mantenir les impugnacions, ja que "no existeix" el motiu que al·legava la delegada anterior, Maria Salom, per presentar aquests recursos contra el pagament de la carrera professional signat pels sindicats amb diferents administracions de les Balears.

"Consideram que la nova delegada del govern, Rosario Sánchez, hauria de desistir dels diferents procediments oberts per la seva antecessora i permetre així que el personal públic al qual s'ha suspès el cobrament de la carrera professional el recuperi tan aviat com sigui possible", ha apuntat el sindicat.

Segons UGT, la renúncia a les impugnacions contra la carrera professional seria "la via més ràpida i assenyada" d'evitar que el personal del Consell de Mallorca i dels ajuntaments de Palma i Santa Eugènia "continuïn patint la retallada propiciada per les decisions de Maria Salom" i recuperin així "el seu dret a la carrera professional".

stats