Societat 03/04/2020

El sector turístic espanyol perd un 15% de la facturació de Setmana Santa a causa del coronavirus

Les prereserves també han baixat amb vista a la temporada alta

Ara Balears
1 min
Aeroport de Son Sant Joan

PalmaLa pandèmia del coronavirus provoca una pèrdua del 15% en el sector turístic espanyol durant la Setmana Santa. La caiguda de reserves no només posa en perill aquest percentatge de la seva facturació anual, sinó que també observa una davallada significativa de les prereserves amb vista a l'estiu, segons indica Efe.

De fet, dades de la Confederació Espanyola d'Hotels indiquen que les reserves han caigut entre un 20% i un 30%, i fins i tot en algunes zones s'ha arribat al 40%.

Cal recordar que el sector turístic genera al voltant del 70% dels seus ingressos anuals durant la temporada alta, un 15% durant la Setmana Santa i la resta, durant els caps de setmana i ponts.

Encara que sigui difícil calcular amb exactitud quin serà l'efecte de la pandèmia, de les restriccions de mobilitat i del tancament de fronteres, les dades de gener i febrer d'aquest any ja revelen un cert retraïment del turisme. I és que durant els dos primers mesos del 2020, Espanya va rebre prop de 8,6 milions de turistes estrangers, una davallada del 0,2% respecte del mateix període del 2019.

stats