Societat 16/06/2021

El TSJIB torna a autoritzar els controls d'entrada a les Illes a ports i aeroports

Les mesures aprovades en una interlocutòria aquest dimecres preveuen que es pugui presentar el certificat covid digital de la Unió Europea

ARA Balears
2 min
Seu del TSJIB a Palma.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha tornat a autoritzar els controls d'entrada a la Comunitat a ports i aeroports aprovats pel Govern per mitjà d'una interlocutòria emesa aquest dimecres, segons ha informat Europa Press. La principal novetat de les mesures aprovades aquesta vegada és que ja preveuen presentar el certificat covid digital de la Unió Europea, segons va explicar el portaveu del Govern, Iago Negueruela, en una roda de premsa posterior al Consell de Govern.

Aquesta vegada la Fiscalia no s'ha oposat a autoritzar aquesta decisió, que s'estén fins al 31 de juliol. Així, el TSJIB considera que els controls estan justificats per l'afluència superior de visitants. D'aquesta manera, els viatgers que són residents a les Illes i tornen d'un desplaçament de més de 72 hores de comunitats o ciutats autònomes que presentin un índex d'incidència acumulada superior a 60 casos per cada 100.000 habitants han d'aportar una PCR o una TMA de les 72 h prèvies a l'arribada. Aquestes proves es poden fer de manera gratuïta als centres concertats pel Servei de Salut o fer-se un test d'antígens les 48 h prèvies a l'arribada.

A banda d'això, hi ha la possibilitat de fer-se un test d'antígens en les 48 h posteriors a l'arribada als centres habilitats a les Illes per fer-se les proves. En aquest cas, la persona que viatgi s'ha de comprometre a estar en quarantena fins que obtingui el resultat negatiu i enviar-lo a l'adreça electrònica que apareix a la web viajarabaleares.ibsalut.es. Però si el viatger declina fer-se una prova, ha de fer una quarantena de 10 dies al seu domicili o lloc de residència.

En cas dels viatgers que no són residents, se'ls apliquen les mesures sanitàries anteriors, però el cost de les proves diagnòstiques no serà assumit pel Servei de Salut de les Balears. En cas que no accedeixin a fer-se una prova abans d'entrar a l'Arxipèlag, han de presentar en un termini màxim de 72 hores una PCR o TMA negatiu o en el termini de 48 hores un test d'antígens negatiu fet a un centre habilitat a les Illes. En aquest cas, la persona també s'ha de comprometre a fer quarantena fins a obtenir el resultat i enviar-lo també a viajarabaleares.ibsalut.es.

stats