Societat 04/06/2021

El TSJIB rebutja la demanda del Govern de distingir els passatgers estatals als controls d'entrada a les Illes

El tribunal ha emès una interlocutòria aquest divendres que autoritza les mesures de ports i aeroports

ARA Balears
2 min
Aeroport de Palma, març de 2021.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha dictat una interlocutòria aquest divendres que autoritza els controls als ports i aeroports de l'Arxipèlag, però no permet fer distincions entre els passatgers procedents d'altres comunitats i ciutats autònomes de l'Estat, segons ha informat Europa Press. La resolució fa referència a l'acord el Govern del 5 de maig pel qual es van flexibilitzar les mesures de control establertes per facilitar l'entrada a les Balears dels ciutadans de la resta de l'Estat en funció dels seus indicadors epidemiològics i dels processos de vacunació.

En la interlocutòria, la Sala del contenciós administratiu dona resposta a la sol·licitud que va presentar l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per rebre autorització judicial de les mesures sanitàries que va acordar el Consell de Govern dilluns. La petició es va fer en previsió que altres mesures acabarien, que són "temporals i excepcionals per raó de salut pública per tal de contenir el covid-19 a la comunitat".

Així mateix, el tribunal autonòmic considera que les condicions establertes sobre l'aforament en els centres de culte –un 100% de l'ocupació sempre que es guardi la distància de seguretat d'almenys un metre i mig– es poden aprovar sense necessitat d'una autorització judicial. Això ja ho recull l'article 16 de la llei 2/2021, de mesures urgents de prevenció per afrontar la crisi del coronavirus.

El TSJIB també comunica que no es permet la mesura sobre les condicions en les quals es poden fer les reunions familiars o socials per la manca de justificació, tot i que el Suprem ja va tombar ahir aquesta limitació. En la mateixa sentència, l'alt tribunal va anul·lar el toc de queda imposat a la comunitat autònoma per considerar que no eren proporcionals davant la situació epidemiològica.

stats