Tribunals
Societat 30/11/2023

El TSJIB confirma la condemna de sis anys de presó per a l'exprofessor de la Top Dance acusat d'abusos

La sentència també demana la mateixa pena per a la seva parella i una indemnització a la víctima de 120.000 euros, 60.000 cada un

ARA Balears
2 min
El professor de ball i el seu marit, ambdós acusats, aquest dilluns a l'Audiència de Palma.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha confirmat la condemna a l'exprofessor de la Top Dance i de l'Empire of dreams Sebastián Linares, i la seva parella, Esteban Carrera, a 12 de presó, sis cada un, per abusar sexualment, de manera continuada, d'un alumne menor d'edat. Segons ha recollit Europa Press, el TSJIB ha desestimat parcialment un recurs d'apel·lació presentat per l'advocat del coreògraf, tot i que deixa inalterada la major part de la resolució que va emetre l'Audiència Provincial. Concretament, el professor ha estat absolt del delicte d'exhibició de pornografia a menors pel qual se li va imposar una multa de 4.800 euros. Cal tenir en compte que la sentència no és ferma i s'hi pot recórrer en contra davant el Tribunal Suprem.

D'aquesta manera es manté, a més de la pena de presó, la inhabilitació de deu anys del professor de ball per a qualsevol professió o feina que impliqui contacte o relació amb menors, i la mesura de llibertat vigilada durant deu anys quan surti de la presó. Així mateix, els dos processats hauran de pagar una indemnització de 60.000 euros, cada un, a la víctima, representada pel lletrat Javier Vidal.

La sentència avala la credibilitat de la víctima i considera provat que el coreògraf va aprofitar la seva condició de professor i la relació de confiança que tenia amb el menor, ja que gestionava amb la mare d'ell una acadèmia de ball, i va abusar sexualment de la víctima en reiterades ocasions. Era tan propera la relació entre el menor, la seva família i el professor que aquest darrer fins i tot va arribar a presentar-los la seva parella, també condemnat per la causa. A causa d'aquesta confiança, el menor es va quedar a dormir diverses ocasions a casa dels dos i va fer nombrosos viatges amb el professor per esdeveniments relacionats amb el ball. Així, el ballarí, aprofitant aquesta situació, va abusar del jove reiteradament entre l'estiu del 2015 i l'agost del 2018. La parella del professor també va abusar del menor, i li arribà a proposar actes sexuals amb juguetes eròtiques. A conseqüència dels abusos, la víctima ha rebut tractament psicològic, i va abandonar l'acadèmia i la seva carrera de ball.

stats