Successos

Troben un nadó abandonat al mig del carrer al barri de Sants de Barcelona

Els Mossos l'han localitzat a primera hora del matí i els equips d'emergència l'estan atenent. El petit té entre un i dos mesos i estava dins d'una bossa d'esport

2 min
El nadó trobat al barri de Sants de Barcelona

BarcelonaEn ple episodi de fred i mentre neva en alguns punts de Barcelona, els Mossos d'Esquadra han localitzat aquest matí un nadó d'entre un i dos mesos abandonat al mig del carrer al barri de Sants de Barcelona. En concret, segons ha pogut saber l'ARA, el petit ha sigut localitzat viu, dins d'una bossa d'esport mig oberta, al carrer Begur (molt a prop de la rambla de Badal), a primera hora del matí, passades les sis de la matinada. L'han trobat uns agents dels Mossos que a aquella hora estaven patrullant pel barri de Sants.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) està atenent el nadó, que segons fonts consultades per l'ARA està en estat lleu. Ha sigut traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu, on continua en observació. Tant l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos com la policia científica ja s'han activat per intentat esbrinar qui l'ha abandonat.

L’Ana Edilia, una veïna del bloc del carrer de Begur número 78, explica que ha sortit cap a tres quarts de set de casa seva per anar a treballar i ha vist un home que estava trucant per telèfon a davant d’un portal. “M’ha dit: 'hi ha un bebé, hi ha un bebé!'. Pensava que estava borratxo. M’hi he apropat i l’he vist a dins d’una maleta negra. Pensava que era un ninot. Però ha començat a parpellejar. Llavors, he trucat a emergències”, explica. La policia ha trigat quatre minuts a arribar. El nadó, explica, es movia i estava “calentó”, ben abrigat amb diverses capes. Hi ha hagut un moment que li ha caigut el xumet, i ella li ha tornat a col·locar. L’han deixat a pocs metres del portal, davant d’una entitat social dedicada a l'atenció de persones en situació de vulnerabilitat. Xera (així es diu l'entitat) es dedica, entre d'altres, a la inclusió d'infants i ofereix activitats educatives i de lleure.

El portal de l'entitat on han trobat la bossa amb el nadó a l'interior

Els Mossos també han informat del cas al departament de Drets Socials, que ja s'ha mobilitzat per atendre el nadó. Segons fonts de la conselleria, un equip de la DGAIA s'ha desplaçat a l'hospital. Han activat una situació de desemparament preventiu, que vol dir que l'administració assumirà la tutela de forma provisional i la criatura anirà a un centre un cop surti de l'hospital. Si la DGAIA acaba assumint de forma permanent la tutela del nadó dependrà de si hi ha alguna família propera que el pugui acollir.

stats