Societat 18/10/2023

El Consell de Mallorca detecta més de 6.000 habitatges turístics il·legals a l'illa

Aquests pisos oferien 30.292 places

ARA Balears
2 min
Turistes a Palma.

PalmaEl Consell de Mallorca ha detectat 6.192 habitatges turístics il·legals a l'illa mitjançant un cribratge d'anuncis a internet que ha duit a terme durant els darrers 100 dies. Segons ha detallat l'entitat insular, aquests pisos suposen 30.292 places turístiques a Mallorca que estan fora de la normativa i la legalitat.

Ara, una vegada detectats aquests anuncis, els inspectors del Consell de Mallorca iniciaran les expedients per tal de sancionar tots aquells establiments que incompleixin la normativa. En aquest sentit, el president de l'entitat, Llorenç Galmés, i el conseller de turisme, Marcial Rodríguez, han detallat que durant els primers nous mesos d'enguany s'han obert 312 expedients a pisos turístics per lloguer il·legal, dels quals 30 s'han arxivat, 74 s'han tancat després que el propietari pagàs la multa i 175 continuen en tramitació.

Amb tot, han detallat que des que va començar l'any (incloent-hi expedients d'anys anteriors), el Consell de Mallorca ha cobrat 136 sancions per lloguer turístic il·legal a l'illa i han ingressat quasi dos milions d'euros.

Un altre dels focus que han permès aquesta detecció dels més de 6.000 habitatges de lloguer turístic il·legals arreu de l'illa ha estat la col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i amb les plataformes de lloguer vacacional. De fet, aquestes pàgines on es comercialitzen els pisos s'han compromès amb les institucions balears a eliminar de les seves webs totes aquelles ofertes d'habitatges que no compleixin la normativa. Actualment, han fet ja reunions amb Airbnb, Holidu i Booking, entre d'altres, que han confirmat que col·laboraran amb les institucions mallorquines.

Pel que fa a la col·laboració amb Hisenda, cal recordar que el Consell de Mallorca ara està treballant conjuntament amb el Ministeri per creuar i compartir les dades i així poder destapar amb més facilitat i precisió les ofertes de lloguer turístic il·legal a l'illa.

Amb tot això, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés ha assegurat que continuaran fent feina i augmentant el nombre d'inspeccions que es duen a terme per eliminar tota l'oferta d'habitatges turístics il·legals i erradicar aquesta pràctica. A més, ha assegurat que sancionaran durament aquells que lloguin habitatges per a usos turístics fora de la normativa i ha defensat que és una pràctica que "fa molt de mal sector turístic i a la marca Mallorca".

stats