Societat 26/02/2022

Troben una àncora de l'època romana a la badia de Palma

La troballa, datada del segle IV després de Crist, ja és al Museu de Mallorca

ARA Balears
1 min

PalmaLa Guàrdia Civil ha recuperat del fons de la mar Mediterrània, a l'altura de la badia de Palma, una àncora d'una embarcació de l'època de l'Imperi romà, datada del segle IV després de Crist. El cos policial ha informat en un comunicat que ja han extret l'objecte, localitzat fa uns mesos gràcies a la col·laboració d'un ciutadà que els va facilitar les dades de la localització.

Com que l'àncora estava a uns 100 metres de la costa, molt a prop de ses Fontanelles, i en poca profunditat, hi havia perill d'espoli. Per aquest motiu, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) va decidir reflotar-la i canviar-la de lloc a una zona més segura; només els especialistes de la Guàrdia Civil tenien coneixement de les coordenades exactes de la troballa.

El 18 de febrer varen extreure l'àncora, en coordinació amb el departament de Patrimoni del Consell de Mallorca. Es va fer amb globus d'elevació pel gran pes de l'objecte. Després, es va remolcar fins al port de Can Pastilla. Finalment, l'àncora va ser dipositada al Museu de Mallorca per començar-ne el procés de conservació.

Troballa d'una àncora romana a Palma
stats