Societat 23/03/2015

Un de cada tres treballadors espanyols no arriba a mileurista

L'informe de CCOO sobre pobresa laboral, devaluació salarial i desigualtat detalla que el 30% dels assalariats no arriba als 950 euros mensuals

Europa Press
1 min
NO NOMÉS AMB LA FEINA
 Un estudi de la Comissió Europea certifica que amb la reducció de l'atur no n'hi haurà prou per invertir l'alta pobresa.

MadridLa nòmina d'un de cada tres treballadors espanyols no arriba als 950 euros mensuals. Així ho detalla l'informe del sindicat CCOO sobre la pobresa laboral, la devaluació salarial i la desigualtat. En total, són 4,2 milions d'assalariats el que no arriben a cobrar mil euros al mes, segons l'estudi del sindicat.

D'altra banda, CCOO també denuncia que a Espanya hi ha 1,4 milions de treballadors autònoms que cobren una retribució anual inferior als 5.000 euros, que distribuïs en 12 pagues mensuals i dues d'extraordinàries suposa un salari de 355 euros bruts al mes.

L'estudi assenyala que els contractes a temps parcial i de molt curta durada, juntament amb els baixos salaris expliquen la pobresa laboral i els alts nivells de desigualtat a l'Estat.

El sindicat defensa que la revalorització dels salaris tingui la inflació com a "llindar mínim" i que s'obri a la situació concreta d'empreses i sectors perquè així els treballadors puguin participar de les millores de la productivitat.

stats