Economia
Societat 19/09/2022

Els treballadors portuaris de les Balears convoquen vaga per al 2 d'octubre

UGT adverteix que els operaris dels molls balears cobren un 27% menys que els seus companys

ARA Balears
1 min
El port de Palma és la principal porta d'entrada de mercaderies a les Illes.

PalmaEls operaris dels ports de les Balears han aprovat, en una votació, fer vaga el pròxim 2 d'octubre i fer aturades parcials de feina cada divendres amb l'objectiu d'aconseguir una pujada salarial, segons ha informat Europa Press.

El sindicat UGT ha indicat que el 85% dels treballadors portuaris de l'Arxipèlag han donat el vistiplau a la proposta de l'aturada de feina. La delegada d'UGT a Ports IB, María Sánchez, ha indicat que els portuaris balears reben salaris un 27% més baixos que la resta dels seus companys i, a sobre, "no poden cobrir les baixes ni les vacants perquè la gent no vol treballar si cobren menys".

La representant sindical ha recalcat que el 76% dels treballadors cobren 18.000 euros bruts l'any i creu que aquest augment de sous només suposaria el 3% dels ingressos de Ports IB. "No tindrien salaris enormes, però almenys serien més dignes que els actuals", ha reclamat Sánchez.

Des de la secció sindical d'UGT confien que el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, es reuneixi amb el comitè d'empresa per cercar alguna solució, ja que els treballadors portuaris depenen d'aquesta institució.

stats