Societat 09/06/2019

Les treballadores de les escoletes surten al carrer per reclamar un salari digne

El col·lectiu està format principalment per dones, que tenen un sou per davall dels mil euros

Ara Balears
1 min
Els treballadors de les esoletes ja se varen manifestar el 21 de maig a Palma

PalmaLes educadores de les guarderies de 0 a 3 anys de Palma i Eivissa es concentraran aquest dilluns per exigir millors condicions laborals a causa de la precarietat laboral, de la "bretxa salarial" que pateixen i per reclamar un nou conveni per al sector, informa Efe.

El sindicat CCOO ha informat que aquestes concentracions tindran lloc a l'encreuament del carrer dels Oms amb Sant Miguel de Palma a les 19.00 hores i, en el cas d'Eivissa, a les 18.00 hores a la plaça del Parc de Vila.

L'objectiu de les protestes és "visibilitzar" la precarietat laboral que viuen, amb salaris per sota dels 1.000 euros i jornades de fins a 38 hores setmanals de tracte continu amb els menors, la qual cosa impedeix a aquestes professionals preparar el material necessari per impulsar el desenvolupament dels infants.

Les treballadores d'aquest sector reivindiquen, assenyala CCOO, una major consciència social respecte de la seva situació de precarietat, motivada especialment pel fet de ser un sector feminitzat i, per tant, precari. "Cal posar especial èmfasi que la lluita de les treballadores de 0-3 és la lluita de tothom, tenint en compte la importància d'aquesta etapa educativa", ha advertit aquest sindicat.

Educar els infants és "responsabilitat de tothom", per la qual cosa CCOO demana també a les institucions que "se sensibilitzin més i fomentin la universalització de l'educació 0-3 pública i gratuïta". CCOO recorda que aquest sector està mancat de regulació i que coexisteixen centres autoritzats a les Balears per la Conselleria d'Educació amb uns altres que ofereixen el mateix servei sense complir amb els mateixos requisits exigits.

stats