Societat 19/06/2023

Els treballadors d'H&M inicien aturades per exigir millores salarials

Les protestes començaran aquest dimarts

ARA Balears
1 min
Una botiga d'H&M

PalmaEls treballadors d'H&M a les Balears, convocats pels sindicats CCOO i UGT, iniciaran a partir d'aquest dimarts aturades i concentracions davant les tres botigues que hi ha a les Illes per exigir millores salarials. Segons ha recollit Europa Press, la primera jornada de protestes preveu concentracions des de les 11 fins a les 13 h, i de les 20.30 h fins a les 22.30 h. També hi haurà dues jornades de vaga més, una aquest dijous, 22 de juny, i el proper dilluns, dia 26, amb concentracions des de les 11 h fins a les 12 h davant la botiga del Born.

Els treballadors de les Balears són només alguns dels 4.000 empleats que l'empresa té a l'Estat i que també han estat convocats pels sindicats per fer concentracions i aturades davant les botigues de cada ciutat.

"La plantilla d'H&M mereix una millora de les condicions laborals i salarials", han assenyalat els sindicats en un comunicat en el qual han indicat que, després de diversos mesos de reunions en què la part social ha traslladat a l'empresa els problemes existents, l'empresa "no ha posat cap solució". Per aquest motiu, finalment s'han convocat les mobilitzacions.

Així mateix, arran de la situació provocada per l'alça de preus, els sindicats han plantejat la creació de sistemes d'incentius i que no s'apliqui la clàusula de compensació i absorció, entre altres qüestions. "Igual que ha passat amb la situació anterior després d'aquestes mesos, l'empresa no ha atès les nostres peticions", han apuntat.

stats