Societat 01/04/2020

60 treballadors de l'ORA donaran suport a la Policia Local de Palma durant el confinament

La mesura serà temporal, fins que s'hi incorporin 101 agents que estan en pràctiques

K. O.
1 min
Places de policia local reservades per a exmilitars

PalmaL'Ajuntament de Palma permetrà que una seixantena de vigilants de l'ORA donin suport als agents de la Policia Local durant el temps que duri l'estat d'alarma per maximitzar els recursos humans necessaris, segons ha informat aquest dimecres el portaveu municipal, Alberto Jarabo.

Les funcions de suport seran una solució temporal, fins que s'incorporin 101 policies locals que estan en pràctiques perquè el coronavirus va obligar a cancel·lar la darrera prova d'oposicions. D'aquesta manera els treballadors de l'ORA vigilaran i controlaran el trànsit, però sense tenir cap capacitat sancionadora. També informaran la ciutadania i faran patrulles en parella amb una separació d'1,5 metres per evitar el risc de contagi.

Pel que fa a les funcions dels vigilants, Jarabo ha explicat que hauran d'avisar en cas que s'incompleixin les normatives en les zones de càrrega i descàrrega, les places reservades per a discapacitats i els vehicles sanitaris i oficials. La mesura s'ha aprovat a la junta de govern a través d'un decret de batlia.

Cal recordar que Cort va decretar la suspensió del servei de l'ORA el passat 15 de març, així com el servei de Bicipalma i de galeres.

stats