Palma és la segona ciutat de l'Estat amb més embossos

La primera ciutat de l'Estat amb més retencions és Barcelona 

Palma és la segona ciutat de l'Estat amb més embossos, ja que es calcula que les retencions allarguen un 25% el temps de cada trajecte. Així ho ha determinat el  Tom Tom Traffic Index 2018, un informe que detalla la situació del trànsit de 403 ciutats de 57 països de tot el món. Aquest percentatge suposa un creixement de l'1% de retencions respecte de l'any 2017.

Aquest informe també mostra quin va ser el dia en què hi va haver menys retencions i el dia que n'hi va haver més. Així, el 14 de gener de l'any passat va ser el dia que hi va haver menys embossos, amb només un 5% de congestió a la carretera, i el pitjor va ser el 8 d'octubre, amb un 62% de congestió a la ciutat.

El trànsit es dispara un 20% als principals accessos de Palma

A més, l'informe determina que durant les hores puntes del matí, per cada mitja hora de trajecte, se sumen 15 minuts d'embossos, una xifra bastant similar a l'hora punta de l'horabaixa, ja que per mitja hora se sumarien 14 minuts addicionals dins el cotxe. Aquesta saturació es concentra sobretot a les zones d'entrada i de sortida de la ciutat. 

Barcelona encapçala la llista de les ciutats més congestionades de l'Estat, perquè els conductors passen un 29% de mitjana de temps extra dins el cotxe durant cada viatge. Per darrere de Palma es troben Granada, amb un 24%, i Madrid i Santa Cruz de Tenerife, amb un 22%. 

La quantitat de cotxes que passen cada dia per la via de cintura de Palma ha augmentat de mitjana un 20,2% entre l’any 2013 i 2017. Sumant els augments de tots els punts de control, el creixement és de 305.827 vehicles per dia en tan sols quatre anys, segons dades del departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, però cal tenir en compte que un sol cotxe pot passar per més d’un punt. La sortida 7A que condueix cap a Puigpunyent i al cementeri de Palma és la que experimenta una pujada de trànsit més accentuada en aquests darrers quatre anys, ja que arriba al 27,2%. 35.374 turismes més circulen cada dia en aquest punt, que els darrers anys s’ha convertit en un dels llocs amb més retencions a l’hora d’entrar i sortir de la feina a Ciutat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF