Societat 31/10/2023

La transició energètica i la pressió turística sobre els residents, entre els principals temes de la cimera de Palma

Els ministres europeus de turisme aposten per la sostenibilitat

2 min
Reunió dels ministres de turisme de la UE

PalmaLes declaracions dels màxims responsables europeus de turisme, abans d'entrar a la reunió informal d'aquest dimarts a Palma, han mostrat una notable coincidència sobre les principals matèries a debatre durant la cimera. Com ja es va fer evident aquest dilluns a la jornada prèvia a la Platja de Palma, aconseguir l'equilibri entre turistes i residents i tenir presents mesures de sostenibilitat que abastin tots els àmbits, no només l'ambiental, sinó també el social i l'econòmic, són aspectes comuns a tots els països europeus.

Així s'ha demostrat aquest dimarts dematí en els moments previs a la reunió informal de responsables de turisme de la Unió Europea, quan, en declaracions als mitjans, alguns han coincidit amb la importància d'establir polítiques comunes turístiques per a tots els estats membres, centrades en la modernització i la sostenibilitat.

SusanneKraus-Winkler, secretària d'Estat de Turisme d'Àustria, ha assenyalat la importància de la sostenibilitat en la gestió turística, aspecte que ha recollit el seu homòleg de Letònia, Jurgis Miezainis, que ha aprofundit en la necessitat de treballar per una bona convivència entre l'activitat turística i el patrimoni cultural i social. Ambdós han destacat que s'espera de la reunió aconseguir eines per afavorir un turisme més sostenible.

La millora de la mobilitat entre els països i l'aposta per la solidaritat dins la Unió Europea ha estat l'aspecte més destacat per la ministra de Bulgària, ZaritsaDinkova. Mentre que des d'Itàlia, la ministra Daniela Garnero ha assenyalat la importància de constituir un bon equip de nivell europeu per poder competir a escala global en matèria turística.

Per la seva banda, el secretari de polítiques turístiques de Grècia, MyronFlouris, ha destacat l'impacte que el canvi climàtic suposa per a les regions de la Mediterrània i que aquestes qüestions són aspectes crucials que afecten tots els països europeus.

Des de la República Txeca, Ivan Bartos confia que la reunió de Palma ajudarà a adoptar mesures beneficioses amb vista al 2030, mentre que la responsable de Turisme de Bèlgica, Valérie de Bue, ha assenyalat la importància de la col·laboració entre els estats per poder assolir els objectius de sostenibilitat, inclusió i resiliència.

stats