Societat 14/12/2020

El Govern vol accelerar els tràmits del tramvia de Palma i el declara d"'interès autonòmic"

Aquesta iniciativa suposa que els tràmits es redueixin fins a la meitat

Ara Balears
1 min
La portaveu del Govern, Pilar Costa.

PalmaEl Govern pretén accelerar els tràmits del tramvia de Palma a l'aeroport, la Platja de Palma i l'hospital de Son Espases, per això ha declarat aquest projecte "d'interès autonòmic". Segons indica l'Executiu en una nota, aquesta declaració suposa la reducció a la meitat dels tràmits i s'ha adoptat per garantir que encaixa en els terminis dels fons de recuperació europeus.

Cal destacar que els projectes que s'executin amb aquests fons s'han de fer en un termini màxim de sis anys, a partir de l'aprovació, que s'espera que sigui a principi del 2021. Per això, la intenció del Govern amb la declaració d'"interès autonòmic" és assegurar-se que aquest projecte estratègic podrà complir amb els terminis d'execució i, per tant, disposar del finançament europeu per poder-lo dur a terme.

En concret, el projecte del tramvia, inclòs en el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears aprovat el maig del 2019, està integrat per tres trams. El primer és el comprès entre l'estació Intermodal i l'aeroport i ja s'està treballant per a la licitació de la redacció del projecte bàsic; el segon va de Can Pastilla fins a l'Arenal de Llucmajor i es preveu que estarà enllestit en un màxim de cinc mesos; i el tercer és el de la línia de Son Espases i l'aprovació definitiva està prevista en un termini màxim de sis mesos.

stats