Societat 12/09/2023

Els tràmits urgents d'adjudicacions de substitucions inclouran places docents de Primària

Aquesta situació obre la porta, entre altres casuístiques, que persones que no estiguin a la llista d'interins puguin accedir als llocs

2 min
Una classe de l'Aula Balear.

PalmaCCOO ha informat que, a partir d'ara, en els tràmits urgents d'adjudicacions de places docents de substitucions també hi podran aparèixer places a Primària. Així ho ha exposat el sindicat en un tuit. Fins al moment, sempre s'adjudicaven places de Secundària, d'especialitat. El tema, però, és que ara també hi ha llocs de difícil cobertura a l'etapa de Primària, especialment a les Pitiüses, lligades, per exemple, als problemes d'habitatge que pateixen les Illes. Aquest fet fa que molts professionals rebutgin desplaçar-s'hi.

El procediment, explica Mario Devis, delegat de CCOO consisteix que "quan s'acaben les vacants i ja no hi ha gent a la llista es comença a cercar professors que ja no cal que compleixin el perfil demanat". En aquest sentit, afegeix, "per fer Matemàtiques, ja no és necessari que el docent sigui matemàtic, pot ser de ciències o de Biologia". També es poden oferir les places a gent que està acabant el màster de professorat, però que encara no té la titulació. "O fins i tot a persones que no tenen cap titulació, o que no són a la llista d'interins, ni com a admeses ni com a excloses, perquè estan acabant la carrera", exposa Devis.

Telefonades amb premi

Per altra banda, aquest dimarts Educació ha iniciat el segon tràmit urgent d'adjudicacions de substitucions. S'ha començat el procés de telefonades als interins que varen quedar al límit de consolidar la plaça. Telefonaran a aquells que encaixin en el perfil de les vacants i, si accepten la plaça, serà seva en propietat.

Cal recordar que enguany el concurs de mèrits ha provocat malestar entre els docents que accedeixen a la funció pública per oposició, que consideraven que no era just que els interins consolidassin la plaça amb un concurs de mèrits. Per la seva banda, els docents estabilitzats han defensat en tot moment el seu dret a tenir les places, en virtut de la legislació europea, que obliga a reduir la taxa de temporalitat a l'Administració pública.

En roda de premsa dijous passat, el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, va anunciar que, després del concurs de mèrits d'enguany, s'ha aconseguit reduir la taxa de temporalitat al 6,8%, per davall del 8% que marca la llei. Aquesta situació, va dir el conseller, "farà que no hi hagi obligació de fer un nou procés d'estabilització el curs que ve i es podran tornar a fer les oposicions per illes".

stats