La setmana que m'espera
Societat 25/12/2021

"La tradició de ca nostra és fer un sopar mallorquí el 24 i gallec el 31"

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, explica com serà la seva setmana

2 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago.

PalmaÉs una setmana un poc especial, perquè tindrem uns dies de descans. Però, tret de les festes, serà típica: amb feina, passejar, llegir, anar al cinema i mirar alguna sèrie. Cada dia m’aixec prest, devers les 6.30 h, som matinera. El cervell se m’activa al matí, però a partir de les 22.30 ja començ a no ser persona. El primer que faig és dutxar-me i després berén. No som de cafè, prenc un te amb llet i menj unes torrades. Per fer una mica d’activitat física –que consider que és imprescindible–, sempre començ el dia caminant. No faig servir cotxe ni transport públic. La mitja horeta de casa nostra a la Conselleria la faig caminant. Em va superbé, perquè és quan m’organitz el dia.

En arribar, em pos amb les tasques de la feina, que són molt variades, perquè la Conselleria és molt diversa. No solc dinar mai a casa nostra, perquè els nostres horaris són molt estranys i la veritat és que si anàs a casa, em costaria més tornar a connectar. Per tant, quan he acabat la jornada, el primer que faig en arribar és llevar-me la roba i posar-me més còmoda encara, tot i que ja vaig vestida senzilla. Normalment, ja preparam alguna cosa de menjar, i mentre sopam, triam una sèrie o una pel·lícula per mirar mentrestant. Anam a dormir prestet, devers les 23 h. I, això sí, sempre acab llegint.

Precisament aquesta setmana, com que potser aniré una mica més lleugera de feina, aprofitaré altres moments per a la lectura. Jo sempre tenc un llibre a les mans i procur variar entre novel·la i teoria. En començaré algun de nou, perquè esper que per Nadal em duguin alguna cosa dia 24, i així tendré per triar.

A banda d’això, tendré un poc més de trull, perquè hauré de fer una compra més gran de l’habitual, ja que el meu home i jo ja estam sols perquè les filles s’han emancipat. Com que la Nit de Nadal la feim a casa de la meva germana, Cap d’Any el feim a ca nostra. Serem els mateixos, unes set persones. Per seguir la tradició familiar, el dia 24 feim un sopar de Nadal mallorquí, amb sopa de Nadal i porcelleta;i el 31 el feim gallec, perquè ma mare era de Mallorca i mon pare, de Galícia. Per tant, dia 31 prepararé una picada de gambes i bou de mar;després, una crema de marisc, i el segon plat encara no el tenc pensat, però serà de peix.

De rituals per tancar l’any només tenc la celebració familiar. Ara bé, dia 31, abans de ficar-me dins la cuina, sempre dedic un temps a enviar missatges de felicitació. Pel que fa als propòsits, m’agrada fer-los el mes de setembre, crec que per la connexió amb l’inici del curs escolar. Sigui com sigui, com a desig per al 2022 deman domar aquest virus, aconseguir que quedi com una malaltia, que la gent no mori d’això i que no bloquegi el sistema sanitari. Finalment, els dies 1 i 2 seran un cap de setmana normal. Ens agrada sortir d’excursió, així que en farem una diumenge, mentre que dissabte farem un passeig més urbà.

stats