Societat 02/04/2021

Una tortuga nascuda a Eivissa es recupera a València després de ser capturada per un pesquer

Els tècnics han comprovat que, una vegada amollada a la mar després d'un any de captivitat, l'exemplar s'ha desenvolupat bé en el medi natural

ARA Balears
1 min
La tortuga du incorporat un sistema de localització per satèl·lit

PalmaMarina, una de les tortugues marines (Caretta caretta) que varen néixer a Eivissa l’estiu de 2019, s’està recuperant a l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals de la Mar (ARCA) de València. Un pesquer la va capturar i va activar el protocol per rescatar-la, i ara com ara l'exemplar es troba a l’Oceanogràfic valencià.

La tortuga va ser amollada ara fa un any a la mar i els tècnics han comprovat que s'ha desenvolupat bé en el medi natural. La revisió que li han fet ha constatat que ha engreixat i ha crescut, malgrat que l'hivern no és un moment favorable per fer-ho. El personal també ha comprovat que l'estat extern i de reserves de l’animal és molt bo.

L’exemplar du incorporat un sistema de localització per satèl·lit i el fet que hagi retornat a un centre de recuperació ha permès actualitzar l'aparell, cosa que farà possible allargar la vida útil del rastreig. Aquest emissor es va col·locar a aquesta tortuga i a cinc més de les 29 que s’amollaren l'any passat per poder fer-ne un seguiment a la mar.

La incorporació del GPS permet seguir el recorregut de l’exemplar i saber-ne el comportament una vegada torna a la mar. Cal recordar que, a més de Marina, quatre tortugues més encara conserven el dispositiu i se'n pot saber la localització a través de la web https://eucrante.org/siguiendo-tortugas/illes-balears.

stats