Societat 05/01/2023

Els tortells de Reis de nata són els més venuts a Menorca

Creix la demanda del dolç coincidint amb l'augment de les reunions familiars

Iván Martín
1 min
Tortells de Reis acabats de fer a S'Ambosta.

MAÓÉs una de les tradicions de les festes nadalenques i l'última abans de tornar a la rutina. L'arribada dels Reis Mags propiciarà noves trobades d'amics o familiars. En el cas de Menorca, la demanda per reservar el tradicional tortell de Reis ha crescut, segons expliquen a l'obrador de S'Ambosta (es Mercadal). Tot i que encara es desconeixen les xifres de tortells venuts, perquè encara entren les comandes, Lluc Guix admet que els nombres superaran amb escreix els elaborats l'any passat: "Notem més ganes que el 2022, la gent s'ha tornat a animar, i el fet de donar per acabada la pandèmia, provoca que estiguem més contents i hem detectat un major moviment".

Aquest és un factor clau per entendre l'increment de la demanda, la família o els amics s'han tornat a reunir al voltant d'una taula per gaudir de les celebracions. Una il·lusió per retrobar-se que s'ha contagiat de petits a adults: "Hi ha molta feina aquests dies, però estem feliços de contribuir a la festa, perquè als infants els agrada el tema de trobar les figuretes i posar-se la corona".

D'altra banda, el tortell de nata continua al capdavant de la classificació de més venuts, això sí, seguit de prop del de crema cremada i un poc més allunyat el de trufa: "El de nata és el de tota la vida i el més demandat, tot i que hi qui tasta el de crema cremada repeteix". A més, l'activitat a S'Ambosta coincideix amb l'elaboració de plats salats a domicili, tot plegat uns dies de màxima intensitat i que tancaran una temporada que en línies generals deixa bons balanços en el teixit econòmic illenc.

stats