La setmana que m'espera
Societat 11/07/2021

“Torn a estudiar piano i pas molt de gust tocant cançons dels Beatles”

La consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, explica com serà la seva setmana

2 min
Maria Antònia Garcías.

PalmaDe matí m’agrada molt menjar fruita i més ara, que és estiu: síndria, cireres, suc de taronja, pinya, poma... de tot. Abans de sortir de casa mir els missatges, atenc les telefonades i revís la premsa. Aquesta setmana tenc diferents qüestions relacionades amb la serra de Tramuntana, que enguany celebra el desè aniversari de la distinció que va rebre de la Unesco com a Paisatge Cultural. Dilluns tenc reunió a les 9.30 h al meu despatx amb la Conselleria d’Agricultura, per parlar de la marca Serra, que té com a objectiu promoure els productes de la Tramuntana i que serà molt útil per al desenvolupament econòmic d’aquest territori.

Al migdia moltes de vegades tenc reunions o temes a resoldre i no din com tocaria. Això sí, som molt fan del llonguet de trempó o d’aladrocs amb tàperes. Dimarts de matí hi ha la reunió setmanal amb tot el meu fantàstic equip i a les 11 h presentarem en roda de premsa, al Palau Reial, el resultat d’una investigació sobre diferents variables de la Serra, que s’ha materialitzat en un llibre que analitza la darrera dècada i que serà una eina per dissenyar amb més precisió les polítiques del futur. En acabar, a les 12 h assistiré al Consell Rector de l’Observatori del Paisatge.

Dimecres continuarem la ronda de reunions amb els diferents ajuntaments per parlar del Pla Territorial Insular (PTI) i divendres a les 10.30 h em reuniré amb la vicepresidenta i consellera de Medi Ambient, Aurora Ribot, per tractar sobre futurs projectes conjunts i també sobre les subvencions de la Serra. Durant la setmana, en diferents reunions internes, continuarem fent feina en l’estudi de les zones prioritàries per instal·lar parcs fotovoltaics. La sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic són unes de les meves principals preocupacions. Però ho han estat sempre, tant quan treballava d’arquitecta com quan dirigia l’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi).

En el meu temps lliure torn a estudiar piano. Ara pas molt de gust tocant cançons dels Beatles. Quan era petita em vaig examinar al Conservatori de quart de solfeig i, a poc a poc, vaig recuperant el que vaig aprendre en aquells temps. El cap de setmana, que el temps s’alenteix, segurament dedicaré una estoneta a practicar. Tot i que mir molt poc la televisió, darrerament m’ha sorprès la sèrie alemanya Unorthodox. També m’he rebentat de riure amb Paquita Salas. Pel que fa a les lectures, en aquests moments llegesc la novel·la 4 3 2 1, de Paul Auster. M’està agradant bastant, però n’he llegides altres del mateix autor que m’han enganxat més. A banda dels animals, que em fascinen, una de les coses que més agraden en el món és anar a la mar. No m’importa si la platja és de roca o és d’arena, allà tenc la sensació que el temps s’atura.

stats