Societat 23/12/2020

Les terrasses de Palma podran ocupar més espai dels carrers per a vianants mentre duri la fase 4

Cort ha aprovat un nou decret que incorpora criteris estètics, com ara la prohibició de fer servir cintes de plàstic o maons per delimitar-les

Ara Balears
2 min
Una de les terrasses del carrer Blanquerna, a Palma, ha obert en aquest primer dia de la fase 1.

PalmaEls bars, els restaurants i les cafeteries de Palma que tinguin places d'aparcament just davant podran muntar-hi terrasses per compensar les restriccions sanitàries fins al 31 de maig de l'any que ve, exceptuant els barris de la Llotja i de la Gerreria perquè hi estan regulats els renous. Cort ha aprovat un nou decret que prorroga la mesura i que permet ocupar carrers per a vianants mentre duri la fase 4 de risc extrem per covid-19.

Això ja estava permès, però segons l'amplada del carrer per a vianants no es podia instal·lar la terrassa. El decret ho permet temporalment sempre que es deixin 2,5 metres perquè circuli la gent. La normativa també permetrà ocupar els aparcaments senyalitzats que hi ha a les places de Ciutat, que no són moltes, segons fonts del Consistori. A més, s'incorporen criteris estètics i de seguretat, com ara la prohibició de fer servir cintes de plàstic o maons per delimitar les terrasses. Per seguretat, caldrà deixar una separació de, com a mínim, 30 centímetres entre els elements que delimitin la terrassa i l'estacionament de vehicles.

Els locals només podran muntar les terrasses als aparcaments que hi hagi davant i en cap cas es podran posar als estacionaments del carrer de davant per evitar que els cambrers passin contínuament per la via, segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, en una roda de premsa.

Tampoc es poden ocupar places d'aparcament reservades a persones amb mobilitat reduïda, places de vehicles elèctrics, aturades de taxi i bus, d'ambulància, de policia, de bombers ni espais de càrrega i descàrrega. En cas que un establiment tanqui més de tres dies consecutius haurà de retirar la delimitació de la terrassa per garantir la "convivència" veïnal, segons Cort.

stats