Societat 06/12/2021

Tensió davant l'Almudaina després de l'acte del Dia de la Constitució

Prop de 300 manifestants han increpat algunes de les autoritats que sortien del palau al crit de "llibertat"

1 min
Agents de la Policia Nacional intenten contenir els manifestants.

PalmaUnes 300 persones convocades per l'exlíder de la Resistencia Balear, Víctor Sanchez, s'han manifestat a les portes del palau de l'Almudaina, on s'ha fet l'acte central del Dia de la Constitució a escala autonòmica. L'esdeveniment commemoratiu l'encapçalaven la delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo, i la presidenta del Govern, Francina Armengol. Entre altres convidats i autoritats, el nombre d'assistents ha fregat els 200 i tots –inclosos els mitjans de comunicació– han estat esbroncats a la sortida.

El moment de màxima tensió ha arribat quan han sortit per una porta lateral Aina Calvo i la presidenta del Consell de Mallorca, amb altres representats institucionals. Aleshores, la massa de gent ha començat a desplaçar-se darrere les barreres de seguretat per perseguir-les al crit de "llibertat". Davant això, una vintena d'agents de la Policia Nacional han hagut de contenir els manifestants –els quals no respectaven la distància de seguretat ni duien mascareta.

Els manifestants concentrats a les portes del Palau Reial de l'Almudaina.

Així, les autoritats han hagut de davallar per la costa de la Seu per fugir de les persones que intentaven encalçar-les mentre cridaven "això és una dictadura". La majoria dels missatges i consignes dels participants eren de caràcter negacionista, tot i que hi havia una combinació de protestes. N'hi havia que demanaven la dimissió d'Armengol, d'altres que demanaven que no hi hagués cap "víctima més de l'IMAS (Institut Mallorquí d'Afers Socials)" i, fins i tot, alguns que havien dibuixat una esvàstica a la pancarta que sostenien.

stats