Anit encara no s'havia trobat el cos d'Arthur a Son Carrió

Un ca de rescat havia marcat un punt al poble on podria trobar-se el nin 

La recerca d'Arthur finalitzà sense èxit a les 22 h de dilluns. Un ca de rescat havia marcat un punt a Son Carrió on podria trobar-se el nin, però la inspecció de la zona per part de la Guàrdia Civil no va donar resultats.

El sisè dia de l'operatiu acabà sense novetats. Els serveis d'emergència 112  informaren que la tasca s'intensificarà dimarts per terra a les zones del torrent de les Planes, on hi ha dipositat més sediment, segons les indicacions del model de flux realitzat pel Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears. 

Experts de la Guàrdia Civil, la Unitat Militar d'Emergències (UME) i els bombers havien cercat aquest dilluns, sense èxit i per sisè dia consecutiu, el nin de 5 anys desaparegut en la torrentada del passat 9 d'octubre al Llevant de Mallorca. S'havia obert un fil d'esperança gràcies a les sospites induïdes per la reacció un ca de rescat, tal com explicava l'112 a través de les xarxes socials. Al final del dia, però, han confirmat que "no hi ha  cap resultat positiu en la recerca d'Arthur".

"No hem trobat cap rastre d'Arthur", havia assegurat el director general d'Emergències del Govern balear, Pere Perelló. Durant la jornada de dilluns es varen rastrejar deu zones diferents dels sis quilòmetres finals del torrent. En la costa pròxima de la desembocadura, els bussejadors del Grup d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil i de la UME cercaren durant tot el dia el nin desaparegut.

Les tasques es varen ampliar també a punts costaners en direcció nord i sud, i sobrevolant la mar varen treballar dos helicòpters de la Guàrdia Civil i de Salvament Marítim. Quan l'estat de la mar ho va permetre, embarcacions lleugeres rastrejaren la zona pròxima a la desembocadura.

Perelló va detallar també que aquest dilluns s'havia avançat en la neteja de la part alta del torrent de les Planes, abans de travessar Sant Llorenç, així com en diversos punts del municipi d'Artà.

Fins ara s'han retirat 4.200 tones de deixalles arrossegades pel desbordament de torrents i d'estris destruïts pel fang als habitatges i magatzems. Encara queden 700 tones per recollir, segons el director general.

Mig centenar de fusters, electricistes i altres professionals d'oficis lligats als equipaments d'edificacions treballaren voluntàriament durant la jornada de dilluns col·laborant en la reconstrucció de Sant Llorenç, on uns 300 habitatges i 30 negocis s'han fet malbé per la riada.

Els psicòlegs han començat a assistir els nins que han tornat als quatre centres escolars que varen restar tancats la setmana passada, i han ampliat la seva tasca a l'atenció de famílies marcades per la catàstrofe.

Perelló va exposar que la prioritat continuarà sent la recerca del nin desaparegut, Arthur. "No ens plantejam una altra cosa que tirar endavant i cercar on no ho hem fet, o tornar a repassar el que ja hem mirat", va subratllar.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF