Els taxistes de Palma es protegiran contra agressions amb un GPS, càmeres i mampares

Seguretat Ciutadana i Mobilitat presenten als taxistes de Palma un sistema per a la geolocalització permanent

Les àrees de Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma han presentat aquest dimecres un sistema innovador per millorar la seguretat dels taxistes de Palma. El mètode consisteix en un geolocalitzador que avisarà de la posició exacta a l'emissora del 092 quan sofreixin qualsevol agressió.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha informat que, especialment, estam davant la possibilitat d'implantar un sistema pioner a Espanya, mitjançant el qual els taxistes disposin d'un dispositiu d'alarma amb geolocalització permanentment connectat a la central del 092; així, una vegada activat, l'emissora de la Policia Local sabrà què passa i hi enviarà la unitat més propera”. A més, la Policia Local impartirà un curs de defensa personal adaptat a les circumstàncies dels conductors.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha emmarcat aquesta iniciativa dins el conjunt d'estratègies que l'Ajuntament posa a la disposició del col·lectiu de taxistes per millorar-ne la seguretat en resposta a les inquietuds plantejades pel sector als responsables municipals. Ferrer ha explicat que en la propera convocatòria de subvencions per al sector hi haurà el supòsit de les mampares de seguretat, a més de continuar treballant per aconseguir l'autorització per instal·lar càmeres de seguretat.

El sistema de geolocalització ofert haurà de ser acceptat pels taxistes, ja que seran ells els qui els adquireixin. Al mateix temps, la Policia Local ja té preparada la integració del sistema per poder disposar de la posició de tots els taxistes.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF