Societat 05/05/2023

Els taxis de Menorca podran recollir passatgers per tota l'illa aquesta temporada

L'oferta disponible serà de 203 llicències totals, entre temporals i ordinàries

Iván Martín
2 min
Taxis estacionats a l'aeroport de Menorca.

MAÓL'associació menorquina Radio Taxi, els ajuntaments de l'illa i el Consell han acordat permetre, entre juny i setembre, la recollida de passatgers arreu del territori. Des de l'inici de la posada en marxa de les llicències temporals de taxi aquestes no tenien permès recollir passatgers fora del seu terme municipal d'actuació. L'essència existencial de les llicències temporals de taxi era el d'atendre els serveis que requerien els residents dels municipis, tot i que la gran demanda impossibilitava poder atendre correctament l'allau de reserves.

L'acord assolit per part dels taxistes i el Consell, amb el vistiplau dels ajuntaments, permetrà la recollida de passatgers, per part de les llicències temporals, arreu de l'illa, tenint sempre com a referent de retorn el municipi al qual pertany el taxi. D'aquesta manera, es preveu un millor aprofitament de tots els desplaçaments dels vehicles atès que es disposarà de més taxis a disposició dels usuaris d'aquest servei.

La predisposició, per part del col·lectiu del taxi, a dissenyar estratègies destinades a millorar i fer més eficient aquest servei han estat cabdals per poder tancar un acord amb vista a la nova temporada turística. A aquesta mesura s'hi han de sumar altres iniciatives destinades a augmentar la disponibilitat de vehicles disponibles. L'augment de llicències temporals en la majoria dels municipis de l'illa i l'allargament del període d'actuació, de maig a octubre, abans es limitava a només quatre mesos, faran que l'oferta de taxis disponibles es dispari fins a les 203 llicències totals, entre temporals i ordinàries.

L'actual flota de taxis estarà composta per 104 llicències ordinàries, amb autorització per treballar durant tot l'any, i 99 llicències temporals. La majoria d'aquests vehicles estan proveïts de tecnologia híbrida, dièsel i elèctrica.

stats