Les taques de sang i les dents dels pitbulls, claus per a la defensa del crim de Cala Millor

Un perit intenta desmuntar l'acusació indicant que els cans atacaren l'home i la seva dona el va defensar

La defensa  de Svetlana  B., acusada de matar el seu marit, Horst  Hans   Henkels, a Cala Millor, ha intentat desmuntar aquest dimarts la versió de la fiscalia basant-se en la morfologia de les taques de sang que es varen trobar a tota l'escena del crim i en les dents dels  pitbulls  que varen intervenir en aquests tràgics successos de l'abril del 2016.

Un perit de la defensa s'ha mostrat contrari a la teoria sustentada dilluns pels  tres experts  en criminalística de la Guàrdia Civil, que varen explicar que la víctima va morir  desagnada  al llit a  conseqüència  dels talls que li va fer la seva dona després d' administrar -li   Diazepam  per  adormir -lo. Segons l' acusació Svetlana  li va tallar els braços, el va descarnar i va afu ar els cans  per tal que  l' atacassin , però descarta que morís a  conseqüència  de les mossegades dels animals. La fiscalia demana 25 anys de presó per a l'acusada.

L'especialista en taques de sang aportat per la defensa ha negat que la víctima morís el llit, ja que  la seva anàlisi  de l'escena del crim determina que va ser atacat al bany per algun dels cans i que posteriorment es va desplaçar per distints llocs de la casa fins a morir al dormitori. Ho defensa perquè ha trobat taques de sang arterials a distintes estades de la casa on es va cometre el crim. En la seva opinió, aquests rastres són d' una persona  viva que estava lluitant per la seva vida davant un atac dels animals.

Així mateix, també ha presentat  un examen  de les dentadures dels cans amb dos objectius: demostrar que l' acusada  va ser mossegada per un dels animals quan defensava el seu marit i que les ferides dels braços podrien ser  conseqüència  de mossegades.

Un dels cans tenia la peculiaritat de tenir una dent més, de manera que la seva mossegada coincideix amb algunes de les ferides de Svetlana . A més, una de les  mossegades  està feta amb els molars, cosa poc habitual, fet que atribueix a un cop defensiu de l' acusada  contra el ca atacant.

Un ca també presentava tres dents estellades, fet que podria explicar en la seva opinió algunes de les ferides que la víctima tenia i que la Policia va negar de manera rotunda que poguessin ser fruit d'una mossegada de ca i corresponien clarament a un tall de ganivet de serreta, com dos dels que es trobaren tacats de sang.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF