Tanquen un restaurant asiàtic de Palma per un brot de salmonel·losi amb 43 afectats
Salut ha emès una ordre de suspensió temporal de l'activitat fins que es corregeixin les deficiències detectades
PalmaSalut Pública ha ordenat la suspensió temporal d'un establiment de menjar asiàtic a Palma, a causa de la detecció d'un brot de salmonel·losi que ha afectat 43 persones, 12 de les quals han hagut de ser ingressades amb simptomatologia de dolor abdominal, febre, nàusees, vòmits i diarrea.
La recerca duIta a terme pels serveis de Seguretat Alimentària i Epidemiologia de la Conselleria de Salut han determinat, amb la informació disponible fins a aquest moment, que l'exposició al patogen es va produir entre dilluns passat 4 i divendres, 8 d'agost. En les inspeccions duites a terme, els tècnics de Seguretat Alimentària han fet una presa de mostres d'utensilis i aliments per enviar-li al laboratori, amb la finalitat de determinar de manera concreta l'origen de la intoxicació.
A més, durant la inspecció s'han detectat una sèrie de deficiències relacionades amb l'elaboració de menjars a temperatures inadequades, com també altres mancances en els processos de manteniment i higienització.
Després de comprovar aquestes deficiències, Salut Pública ha emès una ordre de suspensió temporal de l'activitat de l'establiment fins que s'esclareixin les causes que han provocat aquest brot i es corregeixin les deficiències detectades. El local té deu dies per presentar al·legacions, esmenar les deficiències i descriure com duran a terme els processos.
La salmonel·losi és una infecció bacteriana que pot causar malalties gastrointestinals. Els símptomes solen aparèixer entre 12 i 72 hores després de la infecció i poden incloure febre, diarrea, vòmits i dolor abdominal. En alguns casos, la infecció pot ser greu i requerir tractament mèdic.