Tribunals
Societat 17/01/2023

El Suprem admet el recurs del Govern per no haver de pagar 63 milions als promotors de Muleta II

Amb aquesta sentència, continua sent sòl rústic

ARA Balears
1 min
Imatge de la façana del Tribunal Suprem a Madrid.

PalmaEl Tribunal Suprem ha admès el recurs de cassació presentat per l'Advocacia de les Balears per tal d'evitar haver de pagar una indemnització de més de 63 milions d'euros més els interessos als promotors de la urbanització Muleta II (Sóller). Segons ha explicat el Govern balear, a través d'un comunicat, aquest recurs es va presentar el març de l'any passat per tal de revocar la sentència que obligava la Comunitat Autònoma a pagar aquesta quantitat.

Amb aquesta sentència, Muleta II continua sent sòl rústic i el Govern no haurà de pagar cap multa ni compensació per haver aturat les obres de la urbanització que estava duent a terme l'entitat Birdie Son Vida SL. Cal recordar que la sentència de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears determinava que l'Executiu va incomplir un acord que reconeixia la qualificació del sòl urbà dels terrenys.

El cas va començar el 2013 quan José Ramón Bauzá va acordar amb Birdie Son Vida SL la requalificació dels terrenys on s'havia de construir la urbanització a sól urbà a canvi de retirar un litigi judicial iniciat per l'empresa contra la desclassificació del Govern anterior.

Ara, el Tribunal Suprem ha explicat que ha admès el recurs i valorarà si realment el Govern de les Illes Balears ha d'indemnitzar l'empresa promotora. L'Executiu illenc manté la mateixa versió des de l'inici del cas i assegura que no ha de pagar aquesta indemnització en els termes establerts en la interlocutòria i ha remarcat que "continuarà defensant els interessos de la ciutadania i lluitant contra l'urbanisme a la carta a les Illes Balears".

stats