Política 01/02/2022

Garrido manté que Muleta II "continua sent sòl rústic" i que recorreran contra la multa milionària

La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, ha afirmat que, "si és necessari", interposaran un recurs de cassació

2 min
Seu del TSJIB a Palma.

PalmaLa consellera de Presidència, Mercedes Garrido, ha informat aquest dimarts que el Govern recorrerà contra la interlocutòria feta pública ahir dilluns que l'imposa una indemnització de 63,5 milions d'euros a l'entitat Birdie Son Vida SL per aturar la urbanització de Muleta II de Sóller. "Continuarem amb els tràmits processals amb un recurs de reposició en primer moment i, si fa falta, un recurs de cassació", ha afirmat Garrido.

La resolució de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears determina que l'Executiu va incomplir un acord que reconeixia la qualificació del sòl urbà dels terrenys. "Respectam aquesta interlocutòria, però no en compartim el contingut", ha declarat la consellera.

Garrido ha denunciat que "en aquesta comunitat tenim dos models de territori: un que han implantat els governs progressistes d'esquerres per protegir el territori (...) i un altre que han representat els governs del Partit Popular, que s'han dedicat a fer urbanisme a la carta, que és el que es va fer amb Muleta II". Segons la membre del Govern, "Company, amb Bauzá, va aprovar un decret llei que permetia convertir en sòl urbà un seguit d'indrets sota la condició que tinguessin serveis".

Acord transaccional

En el cas de Muleta II, "tant el Consell de Mallorca com l'Ajuntament de Sóller –els dos governats pel PP– varen manifestar que no tenien els serveis", ha dit Garrido. Malgrat això, "Company i Bauzá varen arribar a un acord transaccional amb Kühn [l'empresari immobiliari] per poder-hi construir", ha afegit, després que la zona quedàs protegida el 2008.

Va ser més tard, el 2016, quan "el govern progressista aprovà un decret llei que derogava aquelles disposicions que considera sòl urbà les zones que tenien serveis, la majoria distribuïdes per foravila", i quedà sense efecte l'acord transaccional. Ara, la interlocutòria "diu que el Govern ha d'indemnitzar l'empresa propietària de Muleta II [Birdie Son Vida]", perquè "no ha pogut complir l'acord el PP", però aquest no s'ha complert perquè l'espai "continua sent sòl rústic", ha defensat Garrido.

stats