Societat 12/12/2020

L'STEI Intersindical reclama un nou pacte d'estabilitat per al personal docent interí

El sindicat ha presentat un document al Registre de la Conselleria d'Educació en què demana negociar per implementar de nou aquesta mesura que "garanteix la continuïtat laboral"

Ara Balears
1 min
Una professora fent classe a l'IES Ramon Llull

PalmaL'STEI Intersindical ha sol·licitat de manera formal la negociació d'un pacte d'estabilitat per al professorat interí per als propers anys, amb la presentació d'un document al Registre de la Conselleria d'Educació. La immobilitat de l'Administració davant les darrers sentències "fa necessari recuperar el model del pacte d'estabilitat", opinen des del sindicat.

A les Illes Balears hi ha hagut pactes d'estabilitat durant 20 anys, "una de les mesures més adequades i que ha donat més estabilitat als interins i, per tant, als centres docents", recorden des de l'STEI Intersindical. A més, aquests acords promouen i garanteixen la continuïtat laboral dels professionals interins.

L'STEI Intersindical afegeix també que la implantació del pacte "és i ha de ser compatible amb l'oferta d'oposicions". I critica que les recents sentències judicials, com la del TJUE del 19 de març de 2020, refermen la necessitat del pacte d'estabilitat.

Segons el sindicat, les "mesures d'estabilitat" que s'han establert en substitució del pacte d'estabilitat "no han estat altra cosa que un borsí per fer substitucions i que, en cap cas, han resolt la problemàtica del professorat interí".

stats