Societat 12/06/2020

L'STEI critica la falta de finançament i l'absència de ràtios a les aules per al curs que ve

El sindicat demana la convocatòria urgent de les meses respectives de la pública i de la concertada amb la presència del conseller Martí March

Ara Balears
2 min
El PP no només vol ampliar les hores de castellà sinó que també denuncia 
 Un suposat adoctrinament a les aules catalanes.

PalmaEl sindicat STEI ha criticat aquest divendres la falta de finançament i l'absència de ràtios a les aules amb vista al curs que ve. En un comunicat, ha demanat a la ministra d'Educació, Isabel Celaá, que estableixi un mecanisme normatiu per poder assegurar que els 2.000 milions que el govern espanyol va anunciar transferir a les autonomies al setembre es destini a la inclusió de l'alumnat, l'augment de la plantilla del professorat, la disminució de les ràtios i les ajudes per a espais escolars.

Tot i que s'ha mostrat satisfet d'alguns dels punts que es varen tractar en la quarta conferència sectorial, aquesta ha acabat amb “molts dubtes” i amb la mostra que el Ministeri “no és capaç d'establir uns criteris permanents” per a les autonomies.

El sindicat assegura que, malgrat que s'han establert 14 punts per al pròxim curs escolar, es necessitaran mesures concretes i que, per poder mantenir la distància d'1,5 metres que estableix el Reial decret des de cinquè de Primària, "cal reduir el nombre màxim d'alumnes per aula” i, per tant, reduir ràtios.

Respecte dels fons addicionals que s’han de distribuir a les comunitats autònomes, l’STEI considera que els 50 milions d’euros que com a mínim pertoquen a les Illes d’acord amb la seva població són insuficients i que aquesta xifra, "segons els nostres càlculs, hauria d’arribar als 100 milions d’euros".

Per acabar, han demanat que hi hagi una convocatòria urgent de les meses respectives de l’ensenyament públic i concertat amb la presència del conseller d'Educació, Martí March, perquè expliqui quina serà l’aplicació de les mesures acordades en la quarta Conferència Sectorial d’Educació.

stats