Societat 16/07/2018

L'STEI acusa el Govern d'incomplir els acords de millora

Denuncien que no s'ha respectat el contingut de l’Acord marc d’ensenyament públic subscrit el mes de setembre de 2015

Ara Balears
1 min
Segons el sindicat UOB, 143 dels 215 centres públics de les Illes tenen ràtios superiors a les legals. Educació assegura que la mitjana de tots els centres s’hi situa per sota.

PalmaL’STEI Intersindical denuncia aquest dilluns que el Govern de les Illes Balears i el partit que li dona suport no han respectat el contingut de l’Acord marc d’ensenyament públic subscrit el mes de setembre de 2015, que prescrivia el cobrament dels mesos de juliol i agost per a aquell personal docent interí amb cinc mesos i mig de feina i que ha estat cessat dia 30 de juny.

Des del sindicat expliquen que a la Mesa Sectorial de dimarts es va informar que els docents amb aquests mesos de feina percebrien una indemnització equivalent a la suma de tots els conceptes retributius de la nòmina, excepte la indemnització per residència. Aquest dilluns, l'STEI denuncia que aquesta qüestió específica del sector docent no hagi estat negociada en l’àmbit de la Mesa Sectorial d’Educació, com també que la majoria del Parlament no faci costat al que s’havia establert en l’Acord marc de setembre de 2015 ni ho compleixi.

En un comunicat, han volgut expressar el "rebuig més absolut" a aquesta mesura, que "no reverteix una de les darreres retallades de la legislatura de José Ramón Bauzá". Així mateix, han informat que posaran a l’abast de l’afiliació un model de reclamació per a totes aquelles situacions de professorat interí en les quals se n’hagin vulnerat els drets, amb la denúncia de casos de discriminació i de tracte diferenciat sense cap raó objectiva.

stats