Societat 06/08/2021

Son Sant Joan habilita tres nous banys per persones ostomitzades

Són gent que ha patit una intervenció quirúrgica perquè evacuïn l'orina i els excrements a través d'un orifici a l'abdomen

ARA Balears
1 min
Un dels tres banys habilitats a l'aeroport de Palma per a persones ostomitzades

PalmaL'aeroport de Son Sant Joan de Palma ha inaugurat tres nous banys en els mòduls A, C i D adaptats per a persones ostomitzades, o sigui, que tenen un orifici a l'abdomen per on evacuen l'orina i els excrements. Aquesta intervenció quirúrgica impossibilita controlar quan s'expulsen les restes, de manera que la persona ha de dur una bossa especial aferrada al cos que cal buidar quan s'omple.

Al voltant de 3.500 illencs han patit aquesta operació, motiu pel qual l'aeroport ha ampliat el nombre de banys adaptats, segons ha informat Aena aquest divendres en un comunicat. Els banys disposen d'un aparell sanitari, un dispensador de sabó i paper higiènic, un punt d'aigua amb dutxa higiènica devora de vàter i un penjador per posar la bossa d'irrigació, on guarden l'orina.

El primer bany de l'aeroport de Palma de la zona per on circulen els passatgers que volen entre illes que va ser habilitat va ser el 2019. Ara s'hi han de sumar els tres nous que estan a la resta de mòduls.

Hi ha diverses causes que poden obligar a practicar una ostomia a una persona, com ara un càncer, una malaltia inflamatòria intestinal, diverticulitis o un traumatisme, segons l'Associació catalana d'ostomitzats.

stats