Societat 18/07/2018

L’antic convent de Son Rapinya, preparat per rebre els primers passatgers de l’'Aquarius'

Segons va explicar la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, "l’arribada dels refugiats és imminent"

Ara Balears
1 min
L’antic convent de Son Rapinya rehabilitat

PalmaLa Conselleria de Serveis Socials ha habilitat l'antic convent de les Germanes de la Caritat de Son Rapinya per acollir-hi fins a 25 refugiats del vaixell 'Aquarius', que va desembarcar 629 nàufrags al port de València. Una vegada habilitat i equipat amb el material necessari, aquest nou espai ja està a punt perquè les 25 places que ofereix puguin ser ocupades. Es tracta d'un edifici de 930 metres quadrats, ubicat al camí de Son Rapinya, 53, de Palma, amb tres plantes, 18 habitacions, una cuina, un menjador, diverses sales i un pati.

L’entitat que gestionarà aquest nou espai d’acollida és la Creu Roja, la mateixa que ja gestiona l’alberg de la Platja de Palma, per on han passat 211 persones refugiades des de l’abril del 2016, moment en què el Govern va oferir les primeres places d’acollida a les Illes Balears.

Aquest nou espai és el segon lloc d’acollida que el Govern de les Illes Balears habilita per donar resposta a la crisi humanitària dels refugiats, de manera que ofereix un total de 77 places. La presidenta Francina Armengol va visitar aquest dimarts el convent i va declarar que "aquest Govern és una terra d’acollida que se solidaritza amb les dificultats i perills que viu molta gent a la Mediterrània. Per tant, segons va dir, “consideram que, com està fent aquest Govern, s’han d’establir a Europa les polítiques necessàries per frenar aquest drama”.

D'altra banda, la consellera Fina Santiago va explicar que el convent estarà habilitat per entrar-hi a viure "amb dignitat". A partir de llavors, l'arribada dels refugiats serà cosa de l'Estat, que s'haurà d'encarregar de traslladar-los.

stats