Societat 03/06/2021

Sóller inaugura una oficina de l'ATIB per gestionar i recaptar els tributs municipals

Oferirà atenció presencial i també es podran fer tràmits de manera telemàtica

ARA Balears
1 min
La consellera Rosario Sánchez i el batle de Sóller, Carlos Simarro, durant la signatura dels convenis

SóllerL'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) ha obert una oficina a Sóller per gestionar i recaptar els tributs municipals. Aquest nou punt, obert des de dimarts passat i ubicat en el consistori, ofereix atenció presencial a les persones interessades, tant per qüestions relacionades amb els tributs locals, com els autonòmics, informa el Govern en una nota.

L'ATIB ha assumit la gestió i recaptació en període voluntari de l'impost sobre béns immobles, de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, sobre activitats econòmiques i de determinades taxes municipals de cobrament periòdic, així com la recaptació de tots els tributs i altres ingressos com les sancions administratives. En concret, en aquesta oficina també es poden fer altres gestions relatives a tributs autonòmics, com, per exemple, la presentació de les declaracions dels imposts sobre transmissions patrimonials, de successió i donacions, entre altres. Per tal d'evitar desplaçaments cap a l'oficina també es poden fer gestions telemàtiques a través del portal web, com per exemple consultar, obtenir o pagar els rebuts o deutes. Així mateix, es facilita que la gestió de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica es faci de forma telemàtica.

A més, l'ATIB durà a terme determinades funcions en la tramitació dels procediments sancionadors en matèria de trànsit. Posarà a disposició de l'Ajuntament, dispositius i instruments informàtics per agilitar la tramitació i cobrament de les multes, així com altres ingressos de dret públic municipals, com per exemple les sancions administratives. Amb aquesta obertura, l'ATIB ja disposa d'un total de 28 oficines de recaptació. 

stats