Societat 01/12/2021

Els sindicats de la concertada emprenen accions contra Educació per les taules salarials

Denuncien que no els han aplicat els increments que els corresponen

ARA Balears
1 min
Els representants dels sindicats davant la Conselleria d'Educació.

PalmaEls sindicats USO, STEI, FSIE, CCOO i UGT han informat aquest dimecres que presentaran un conflicte col·lectiu contra la Conselleria d'Educació i Formació Professional per no aplicar els increments que els corresponen a les taules salarials, segons ha informat Europa Press.

En un comunicat, han explicat que, amb la publicació del VII conveni, el setembre, es varen publicar les taules salarials del 2020 i el 2021 amb els increments salarials que marquen els pressupostos generals de l'Estat. En aquestes taules, s'estableix un increment salarial d'un 2% per al 2020 i d'un 0,9% per al 2021 en tots els conceptes.

Segons els sindicats, la Conselleria només va aplicar l'increment a una part dels conceptes: el 2% del 2020 només aplicat als triennis i el 0,9% només al sou base i els triennis. "Per tant, el personal amb pagament delegat ha tingut una minorització de les seves retribucions de manera unilateral per part de l'Administració Educativa, responsable del pagament de les nòmines", afirmen. En la mateixa línia, asseguren que s'ha aplicat "una pujada parcial i incompleta, sense cap negociació amb la part social del sector de l'ensenyament concertat".

stats