Societat 15/02/2018

El Sindicat Alternativa es reuneix a Madrid per parlar de temes d'educació

El Sindicat Alternativa de docents va fer un seguit de reunions ahir amb els diferents grups parlamentaris al Congrés dels Diputats

Maria Cifre
1 min
Reunió a Madrid per tractar temes d'educació

PalmaDurant la jornada d’ahir, diversos representants del Sindicat Alternativa es reuniren amb representants del PSOE, el PP, Podem, Ciutadans, ERC i PNV per parlar d'un seguit de temes, entre el quals hi ha el MIR educatiu, les oposicions i el baix nivell de finançament educatiu.

Una de les propostes que es varen fer respecte de les oposicions va ser que la primera part del procés no fos eliminatòria i que “es puguin valorar totes les qualitats del docent”, segons que explica el representant d’Alternativa, Miquel Àngel Santos, i que “estaria bé que tothom pogués fer la segona fase i que es fes una mitjana entre els temes i les altres capacitats pedagògiques”.

“També vàrem aprofitar per demanar informació sobre el MIR dels docents”, explica Santos. La proposta planteja substituir el màster de professorat per un curs que inclogui pràctiques a centres. Ciutadans va proposar que la iniciativa ja fos vigent el curs que ve, és a dir, el setembre del 2019, però la realitat és una altra, “per a l’Estat és inassumible econòmicament”, assenyala.

Un altre dels temes de què es va tractar al llarg de totes les reunions va ser el pacte educatiu a escala estatal, el qual consta d’una trentena de punts però “ tots els grups parlamentaris varen coincidir que a aquest ritme no s’arribarà a cap consens”, explica Santos.

stats