Societat 22/12/2021

Simebal Menorca demana el toc de queda nocturn per reduir els contagis

També creuen oportú reduir el nombre de comensals entre 6 i 10 persones

Iván Martín
1 min
Una persona es vacuna contra la covid-19 a Menorca.

MAÓEl portaveu del Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal) a Menorca, Claudio Triay, adverteix que la propagació del covid-19 està "fora de control" i demana a les administracions que restringeixin els moviments en horari nocturn. Triay considera que l'oci nocturn suposa un elevat risc per al conjunt de la societat i suggereix decretar un toc de queda: "Tots tenim moltes ganes de sortir, però tenint en compte les actuals xifres que no difereixen gaire en comparació a les de Catalunya, s'hauria de reconsiderar la limitació de moviments en horari nocturn", i afegeix: "És una mesura imprescindible per evitar la propagació del virus".

D'altra banda, el portaveu de Simebal ha proposat la reducció de comensals per taula als establiments del sector hostaler: "Creiem que el nombre de comensals per taula hauria de ser d'entre 6 i 10, i un màxim de dos grups de convivents", i s'ha mostrat taxatiu sobre la possibilitat de tancar els establiments de l'àmbit: "No és una mesura efectiva, tot i que han sobrat els dinars o sopars d'empresa".

A més, Triay exigeix l'ús de la mascareta i dels medidors de CO₂ a la xarxa de transport públic. Qualifica d'error la retirada de l'exigència del passaport covid i de les proves PCR en els vols internacionals. Per acabar, critica la falta de mesures: "Arribaran tard", i considera que era evitable la transmissivitat de contagis als centres educatius: "Aquests darrers dies eren prescindibles a les escoles, ja que la majoria d'alumnes havien finalitzat els exàmens i divendres es podrien haver tancat".

stats