Societat 15/11/2021

Simebal demana la tercera dosi de la vacuna per als sanitaris de Menorca

L'illa suma 69 nous contagis el cap de setmana

Iván Martín
1 min
Un professional sanitari vacuna contra la covid-19 a una companya de feina.

MAÓEl delegat del Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) a Menorca, Claudio Triay, ha assegurat aquest dilluns que és "necessari" vacunar amb la tercera dosi contra la covid-19 els professionals sanitaris que estan a primera línia. Triay, que no ha volgut entrar a valorar si calen restriccions després de l'increment de casos a l'illa, considera prioritària la vacunació per als treballadors de l'àrea de salut: "una vegada vacunats els majors de 70 anys, consideram que els membres del personal sanitari haurien de ser els següents", i ha enviat un missatge a la Conselleria: "cal demanar als 500 professionals de primera línia de les Balears que no s'han volgut vacunar que ho facin, perquè és l'única arma per combatre el virus".

Tot i que no s'ha volgut pronunciar sobre el capítol de possibles restriccions, el delegat a Menorca de Simebal ha reconegut que esperaran uns dies per exposar el seu punt de vista. En qualsevol cas, Triay ha insistit en la vacunació: "Estam rebent senyals d'una nova onada de contagis; per aquest motiu creim que com abans s'administri la tercera dosi millor", i ha recordat: "Podem trobar-nos un Nadal amb complicacions, com està succeint a la resta d'Europa".

Menorca ha sumat 69 nous contagis per la covid-19 durant el cap de setmana. Dels 229 casos actius a l'illa, 225 estan en seguiment per les UVAC, dues persones continuen ingressades a planta de medicina interna i una a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. A més, hi ha un professional sanitari infectat i en seguiment per salut laboral.

stats