Salut
Societat 08/06/2023

Shannen Doherty revela que té metàstasi al cervell

L'actriu de 'Sensación de vivir' ha explicat que ha començat les sessions de radioteràpia

3 min
Shannen Doherty en una imatge d'arxiu

BarcelonaAmb la transparència de què ha fet gala des que li van diagnosticar un càncer de mama l'any 2015, Shannen Doherty, coneguda per haver sigut la Brenda Walsh de Sensación de vivir, ha volgut compartir amb els seus seguidors que pateix metàstasi al cervell. L'actriu ha publicat un vídeo a Instagram en què mostra la seva primera sessió de radioteràpia. "El 5 de gener, el TAC va mostrar metàstasi al cervell. El 12 de gener vaig fer la primera sessió de radioteràpia. Òbviament, estic aterrida", explica en el text que acompanya el vídeo. A les imatges se la pot veure estirada en un llit d'hospital amb la màscara per fer radioteràpia i amb llàgrimes als ulls.

"Soc extremadament claustrofòbica i estan passant moltes coses a la meva vida. Tinc la sort de tenir un gran metge com és el doctor Amin Mirahdi i els fantàstics tècnics de l'hospital Cedar Sinai. Però aquesta por, aquesta agitació, aquest moment... aquesta és la realitat del càncer", diu l'actriu, de 52 anys. Prèviament, Doherty havia publicat un altre vídeo en què mostrava el procés per fer-li la màscara que ha d'utilitzar en les sessions de radioteràpia.

Doherty va anunciar el 2015 a través d'una entrevista a la revista People que patia un càncer de mama i des de llavors ha volgut compartir amb els seus seguidors la seva realitat i el seu estat de salut, tant quan han sigut bones notícies com dolentes. Durant aquests anys ha explicat als seguidors com afronta la malaltia i com gestiona els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia als quals s'ha sotmès en diverses ocasions. “El que és desconegut és sempre la part més aterridora. Funcionarà la quimioteràpia? Funcionarà la radiació? ¿Hauré de viure tot això de nou per culpa d’una recaiguda? Tota la resta són gestionables. El dolor és manejable, viure sense un pit és manejable. El que no és manejable és la preocupació pel teu futur i com aquest futur afectarà les persones que més t’estimes”, explicava en una ocasió Doherty, que el 2017 va anunciar que el seu càncer estava en reemissió.

Tres anys més tard, però, els metges li van tornar a diagnosticar càncer de mama i l'actriu ho va explicar al matinal Good morning America. La que també va ser una de les germanes Halliwell a Embrujadas va dir: "Sortirà a la llum en qüestió de dies o setmanes que em trobo en un estadi IV. El meu càncer ha tornat".

Amb les seves publicacions, la icònica Brenda vol conscienciar els seus seguidors. "Espero que amb les coses que comparteixo tots ens familiaritzem més amb el càncer i estiguem més educats. Espero que us animi a fer-vos mamografies i controls, superar la por i afrontar qualsevol cosa que arribi", argumentava a Instagram el 2021.

Aquest 2023 està sent especialment difícil per a l'actriu. A banda dels seus problemes de salut, la intèrpret s'ha divorciat de qui ha sigut el seu marit durant més d'una dècada, Kurt Iswarienko. Doherty va presentar la demanda de divorci a l'abril, però la parella estava separada des del gener. "El divorci era l'últim que la Shannen volia. Desafortunadament, era l'única opció que tenia", va assegurar en un comunicat la seva representant, Leslie Sloane. En el mateix escrit s'insinuava que Iswarienko havia sigut infidel a Doherty amb la seva agent, Collier Grimm.

stats