Incivisme
Societat 17/10/2022

Veïns de Santa Catalina demanen tancar les discoteques davant la "situació insostenible" a la zona

Reclamen mesures "efectives, reals i urgents"

2 min

PalmaL'Associació Veïns Barri Cívic Santa Catalina ha tornat a denunciar un cap de setmana més la situació que es viu a causa de l'oci nocturn i l'incivisme de tots aquells que visiten aquests locals durant els caps de setmana. A través d'un comunicat, els veïns han demanat que es tanquin les discoteques davant la "situació insostenible" a la zona. A més, han denunciat que estan farts de veure els seus carrers "plens de brutor, persones orinant, defecant, mantenint relacions sexuals o drogant-se".

A més de les "situacions habituals d'incivisme, sexe i drogues", aquest cap de setmana els veïns del barri de Palma han denunciat també atacs vandàlics per part d'un grup de joves que van intentar entrar a alguns habitatges de la zona i van rompre portes, vidres i elements de l'habitatge que els frenaven l'accés a les cases on suposadament volien entrar a robar.

Vandalisme a l'entrada d'un habitatge a Santa Catalina

Davant aquesta situació i les reiterades queixes i denúncies que l'Associació Veïns Barri Cívic Santa Catalina ha presentat tant a les forces i cossos de seguretat de l'Estat com a l'Ajuntament de Palma, els veïns reclamen mesures "efectives, reals i urgents" per aconseguir que el barri torni a ser dels veïns i no dels propietaris de locals d'oci nocturn i els seus clients.

En aquest sentit, els veïns denuncien que setmana rere setmana no poden sortir al carrer els matins del cap de setmana perquè troben els portals i els carrers plens de "vòmits, fems, llosques, botelles de vidre rompudes...". A més, asseguren que tot i les mesures anunciades per les autoritats, la situació continua empitjorant setmana rere setmana i que l'únic que reclamen és que es marquin unes normes bàsiques de convivència i es respectin els seus drets com a ciutadans i com a residents al barri de Palma.

Vòmit al portal d'un habitatge a Santa Catalina

Asseguren que les administracions han incrementat el control a la zona durant els darrers mesos, però que el resultat "no es veu i tot continua igual i fins i tot pitjor". "El problema l'ocasionen la massificació de locals d'oci i els horaris totalment incompatibles amb un barri residencial, a més d'una falta de compliment en molts de casos de les ordenances, especialment quant a ocupacions de la via pública i desenvolupament d'activitats diferents de les autoritzades segons llicència d'activitat", han denunciat en el comunicat.

stats