Successos
Societat 02/01/2023

Set casos d'estafes bancàries al dia a Palma

La Policia Nacional alerta que els ciberdelinqüents actuen a través d'SMS o cridades telefòniques

ARA Balears
1 min
Un agent de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha alertat aquest dilluns, a través d'un comunicat, de l'augment d'estafes en què els delinqüents es fan passar per entitats bancàries. Només a Palma, el nombre de denúncies relacionades amb aquests fets ha ascendit a set al dia, amb una mitjana de 1.500 euros estafats en cada cas, tot i que hi ha víctimes que han arribat a perdre 20.000 euros. Segons adverteix el cos policial, els delinqüents intenten estafar les víctimes a través d'SMS o cridades telefòniques, en què adverteixen de suposades operacions fraudulentes.

Concretament, els delinqüents remeten un enllaç a les víctimes on els fan aportar informació personal –DNI, número de targeta i altres dades. Una de les claus és que les víctimes rebien les cridades des d'un número de telèfon que coincideix amb el d'atenció al client, per a la qual cosa feien servir una aplicació que ho permetia. Així, els informaven que estaven rebent càrrecs fraudulents i que rebrien un sms amb un codi, el qual els deien que havien d'aportar per cancel·lar els càrrecs. Ara bé, aquest codi que rebien era precisament per fer aquests pagaments fraudulents.

La Policia Nacional recorda que en cap cas s'han d'aportar aquests codis, atès que l'entitat bancària mai els sol·licita per cancel·lar aquestes operacions, ni tampoc un enllaç on introduir dades personals, claus d'accés o codis de verificació. Ara, els agents adverteixen que en cas d'haver patit una estafa així, les víctimes han de sol·licitar un extracte bancari al més complet possible i posar una denúncia.

stats