Societat 10/02/2016

Adif instal·la un dispositiu de seguretat a l'entrada de l'estació fantasma Vilanova-Bifurcació

L'organisme va dir ahir que el seu manteniment era responsabilitat dels Mossos

Pau Cortés
1 min
UN cotxe d'Adif vigila ara l'espai per es colaven els sensesostre / CÈLIA ATSET

BarcelonaUn cotxe de seguretat d'Adif i dos de seguretat privada custodien des d'aquest dimecres l'entrada per on habitualment diversos sensesostre accedien a l'estació abandonada de Bifurcació-Vilanova, on es va produir l'incendi que va provocar el caos ferroviari d'aquest dimarts.

El dispositiu s'ha desplegat tot i que Adif va negar que actualment hi estigués vivint ningú i va senyalar els Mossos d'Esquadra com a responsables del manteniment de l'estació, propietat d'Adif. El president de l'entitat, Gonzalo Ferre, assegura que havien "presentat diverses denúncies", l'última de les quals, l'octubre passat, per intentar que no seguís entrant gent a les instal·lacions, una problemàtica que havien detectat. També segons el director de Rodalies Renfe, Félix Martín, era impossible que algú hi entrés, ja que segons ell "és inaccessible, excepte per al personal autoritzat".

Una estació fantasma

Diversos testimonis assenyalen el contrari, i, de fet, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha confirmat aquest dimecres en una entrevista a 'El món a RAC1' que a l'estació fantasma hi vivien persones sense sostre.

Bifurcació-Vilanova és una estació de tren que mai ha arribat a utilitzar-se. És a prop del pont de Marina, entre l’estació d’Arc de Triomf i la del Clot-Aragó. Formava part de Pla Modificat d’Enllaços Ferroviaris de Barcelona i havia de substituir l’antiga Estació del Nord. Les obres d’aquesta estació van durar quatre anys i es van donar per acabades el 1974.

stats